O víně s Marcelou Žďárskou

Víno v literatuře

S Marcelou Žďárskou jsme si 14. prosince 2016 povídali o víně, pěstování vinné révy, rozvoji vinařství za vlády Karla IV. i o jeho výrobě, jakostním třídění a rozdělení vín. Upozornila nás na zásady pro prezentaci a servis vín, na správnou teplotu jejich podávání. Ukázala nám průběh degustace a hodnocení vína pomocí našich smyslů. Věnovala se také snoubení pokrmů a vína podle odrůd. A aby nezůstalo jen u teorie, došlo na závěr setkání i na praxi a každý návštěvník si mohl na malém vzorku vyzkoušet svůj vlastní um v degustaci.


Víno v literatuře

Víno v literatuře

Víno v literatuře

 
Víno v literatuře

Víno v literatuře

 
Víno v literatuře

Víno v literatuře

 
Víno v literatuře

Víno v literatuře

 
Víno v literatuře

Víno v literatuře

 
 
Vytvořeno 15.12.2016 9:43:42 | přečteno 193x | Zbynek Duda